Reikės:
Biskvitui
- 5 didesnių kiaušinių
- 230 g cukraus
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 65 g aliejaus
- 230 g miltų
- 20 g kepimo miltelių.
- 1 indelis kondensuoto pieno (kambario temp.)
- 200 g sviesto (kambario temp.)
- 450 g riebios plakamosios grietinėlės
- 50 g kokoso drožlių
- geros saujos riešutų (aš maišiau migdolus su lazdyno).
- 200 ml vandens
- 1 citrinos sulčių (ir žievelės)
- 2 a.š. cukraus.
Gaminimas
Biskvitui kiaušinius išplakite su cukrumi ir vanile, kol masė taps puri, šviesi ir tris kart padidės.
Plakant plona srovele supilkite aliejų, paplakite dar, kad masės susijungtų.
Dalimis suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Atsargiai išmaišykite, kad neliktų miltų grumulėlių (tik neplakite mikseriu).
Gautą masę supilkite į kepimo formą (dugną išklokite kepimo popieriumi) ir kepkite 180 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes (pakanka ir trumpiau).
Atvėsintą biskvitą supjaustykite į 4 dalis.
Kremui grietinėlę išplakite, tik neperplakite, nes gausite sviestą. Išplaktą grietinėlę padėkite į šaldytuvą.
Kondensuotą pieną išplakite su sviestu iki purumo, kol masė pašviesės. Supilkite kokosų drožles, per pusę supjaustytus riešutus, permaišykite ir kremą padėkite į šaldytuvą.
Kai abu kremai atvės, išimkite iš šaldytuvo ir sujunkite abu kremus.
Torto sulaistymui vandenyje ištirpinkite cukrų, įspauskite citrinos sultis, bei nutarkuokite citrinos žievelę. Sulaistykite visas biskvito dalis. Reikia sunaudoti visą pasigamintą skysti, tikrai nebus per daug, o tortas išeis tik skanesnis.
Į tortinę dėkite biskvitą, tepkite 1/4 kremo. Uždenkite kitu biskvitu, šiek tiek paspauskite, sulaistykite ir vėl užtepkite kremu, uždėkite dar viena biskvitą, sulaistykite ir užtepkite kremu. Šiek tiek kremo pasilikite torto šonų aptepimui.
Aptepkite torto kraštus. Na ir duokite valią fantazijai, puošiant tortą. Aš visą tortą apibarsčiau kokoso drožlėmis. Viršui išlydžiau juodojo šokolado plytelę, aplaisčiau tortą, pabarsčiau migdolo drožlėmis.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą