Suši, tai labai garsus japoniškos virtuvės patiekalas. Pamilti sušius tikrai labai nesunku, tik bėda ta, kad juos paragavus vis dažniau norisi juos pasigaminti ir ragauti. Kai norisi ko nors skanaus, bet neįprasto lietuvių virtuvei - renkuosi šį patiekalą. Žinoma aš juos gaminu nevisai tradiciniu būdu, tai yra, nenaudoju žalios žuvies :) Visai nepritariu nuomonei, kad namuose gaminti suši yra prabanga. Mano atradimas toks, kad parduotuvių tinkle NORFA, galima pakankamai nebrangiai susipirkti visus reikalingus produktus ( tikrai užteko 30 Lt, tik bambukinį kilimėlį turėjau namuose).
Šiam patiekalui reikės:
1. Ryžių specialiai sušiams (naudojau Skanėja ryžius)
2. Dumblių lapai
3. Ryžių actas
4. Sojų padažas
5. Wasabi krienai
6. Konservuotas imbieras
7. Avokadas, krabų lazdelės, agurkas (įdarui galime pasitelkti savo fantaziją ar interneto platybių pagalbą).
8. Bambukinio kilimėlio
Išsiverdame ryžius. Išvirusius ryžius sumaišyti su šaukštu ryžių acto, šaukštu cukraus ir šaukšteliu druskos. Ryžiai turėtų būti lipnūs, bet ne košė. Kol jie atvėsta galime pasiruošti įdarą. Avokadą, krabų lazdeles ir agurką susipjaustome šiaudeliais. Atvėsus ryžiams ant bambukinio kilimėlio dedame dumblių lapą, priklausomai nuo jo dydžio galima jį perpjauti per pusę (bus tiesiog mažesni suši). Tada ant lapo dedame ryžius, juos paskirstome, kad būtų plonas sluoksnis, viename pakraštyje paliekame kraštelį be ryžių, kad sušis susiklijuotų. Ant ryžių dedame pasirinktą įdarą. Šį kartą vienus gaminau su krabų lazdelėm ir agurku, kitą su krabų lazdelėmis ir avokadu. Kraštelį be ryžių sudrėkiname, kad gerai suliptų. Na ir kilimėlio pagalba formuojame suši. Belieka tik supjaustyti, tam reikalui reikalingas labai aštrus peilis. Prieš pjaunant peilį sudrėkinti po vandeniu, kad neliptų ryžiai. Galime jau ragauti, žaisdami su padažais. Man patinka lėkštelėje susimaišyti wasabi krienus (pastarojo geriau nepadauginti) ir sojų padažą, pamirkyti suši, dėti ant viršaus ir aaammm...
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą