2012 m. rugsėjo 20 d., ketvirtadienis

Kai nuo slyvų lūžta ne tik parduotuvių ar turgelių lentynos, bet ir šakos siūlau labai paprastus slyvų skanėstus, kurie labai tiks prie kavos ar arbatos užklupus netikėtam svečiui.

Kepinėliai su slyvomis

Reikės:

  • Šaldytos bemielės sloksniuotos tešlos
  • Slyvų
  • Cukraus pabarstymui
  • Cinamono
  • Mėgstamų riešutų
Naudoju tokią tešlą, kur yra 6 lakšteliai. Kol tešlą atšyla, per pusę pjaunu slyvas, išimu kaulus ir sudėjus jas į dubenį pabarstau cukrumi, kad slyvos apsicukruotų. Taip pat užberiu maždaug šaukštelį cinamono ir viską sumaišau. Tešlos lakštelius dedu į skardą su ištiestu kepimo popieriumi ir šaunu į įkaitintą orkaitę, kad šiek tiek apkeptų. Tai trunka kokias 7 minutes. Išimu ir išdelioju slyvų puselės, pjovimo vieta į viršų ir apliejų susidariusiu skysčiu. Vėl šaunu į orkaitę ir kepu dar kokias 7 minutes. Ištraukus iš orkaitės apibarstau smulkintais riešutais ir tiekiu prie garuojančio puodelio arbatos.
SKANAUS!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą