Puikiausia dovana tikriems smaližiams. Šokolado receptą gyrė ne vienas, kuris bandė daryti šį šokolado stebuklą. Pabandžiau ir aš. Maniškis receptas šiek tiek kitoks nei originaliame recepte, bet juk šia vietos fantazijai iki valios. Priedus šokoladui galime parinkti kiekvienas pagal skonį. Taigi...
Reikės:
- 400 g juodo šokolado
- 100 g balto šokolado
- džiovintų spanguolių
- džiovintų vyšnių
- džiovintų ananasų
- auksinių ir didelių razinų
- mėgstamų riešutų
Paruošimas:
- Virš puodo su verdančiu vandeniu statome dubenį, kuriame sulaužytas juodasis šokoladas. Šokoladą ištirpiname, daug maišyti nereikia.
- Pasiruošiame skardą ar padėklą, išklojame sviestiniu popieriumi ir supilame tirpintą šokoladą, paskirstome, kad būtų daug maž vienodo storio sluoksnis. Tik nereikia padaryti labai plono.
- Ištirpintą juodąjį šokoladą apibarstome visais norimais priedais.
- Taip pat kaip ir juodąjį, išsilydome baltąjį šokoladą ir juo apšlakstome pasiruoštą ruoštą gaminį. Tuomet skardą dedame į šaldiklį ar šaltą vietą ir laikome apie pusvalandį, kol sustingsta. Kadangi į šaldymo kameras nepatariama dėti šiltų produktų, aš laikiau balkone, žinoma, vasarą be šaldiklio neišsiversime. Sustingus sulaužome norimo dydžio gabalėliais ir tiekiame arba pakuojame dovanoms. Skanaus, smaližiai!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą