2013 m. vasario 6 d., trečiadienis

Įdarytos paprikos


Konkrečių produktų kiekių nenurodau, nes viską dedu iš akies.
Reikės:
  • paprikų
  • faršo
  • morkos
  • svogūno
  • česnako
  • kietojo fermentinio sūrio
  • saulėje džiovintų pomidorų
  • pomidorų pastos
  • prieskonių
  • aliejaus
  • baziliko lapelių
Gaminam:
Paprikas nuplauname. Gražiai nupjauname viršūnes, išpjauname kotelius, išimame sėklas ir baltus minkštimus.  Paprikų vidų pabarstome prieskoniais ir paliekame, kol gaminsime įdarą.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepame faršą. Į faršą beriame tarkuotas morkas, kubeliais pjaustytus svogūnus, prieskonius. Suminkštėjus morkoms ir svogūnams išjungiame orkaitę, dedame kelis šaukštus pomidorų pastos, smulkintus česnakus. Suberiame smulkintus saulėje džiovintus pomidorus ir viską išmaišome. Sutarkuojame sūrį, beriame į visą masę, išmaišome ir dedame į paprikas. Prikimšus paprikas įdaru, uždedame kepurytes.
Orkaitę įkaitiname orkaitę iki 170 laipsnių. Paprikas statome į kepimo skardą, į kurią prieš tai įpilame šiek tiek aliejaus ir vandens. Šauname į orkaitę ir kepame, kol paprika šiek tiek suglemba (suminkštėja). 
Papuošiame baziliku ir saulėje džiovintu pomidorus. Tiekiame su mėgstamu garnyru.

Skanaus!  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą