2013 m. vasario 7 d., ketvirtadienis

Lazanija su bešamelio padažu

Reikės:
  • lazanijos lakštų
  • 600 g faršo
  • 300 g pomidorų pastos (arba pomidorų padažo)
  • 2 svogūnų
  • kelių skiltelių česnako
  • druskos, pipirų
  • 800 ml pieno
  • 80 g sviesto
  • 4 šaukštai miltų
  • aliejaus
  • fermentinio sūrio
Gaminam:
Svogūnus supjaustome kubeliais. Keptuvėje įkaitiname aliejų, trumpai pakepiname svogūnus ir smulkintus česnakus. Sudedame faršą, pasūdome ir papipiriname. Kepame retsykiais pamaišydami. Likus kokioms 5 minutėms iki kepimo pabaigos, sukrečiame pomidorų pastą. Keptuvę uždengiame dangčiu ir paliekame šiek tiek ataušti.
Ruošiame bešamelio padažą. Kaitiname pieną, kitame inde išlydome sviestą į kurį, suberiame miltus. Porą minučių paverdame. Pamažu pilame pieną.Užverdame, tuomet sumažinę ugnį verdame, kol sutirštėja (įgauna grietinės konsistenciją). Padažą pagardiname prieskoniais.
Lazanijos lakštus apverdame (lakšą virti apie 3 min). Sutarkuojame sūrį. Į kepimo indą dėti lazanijos lakštus, juos aptepti padažu, padengti mėsos įdaru, pabarstyti sūriu ir vėl dėti lazanijos lakštus. Sluoksniuoti kelis kartus, viršutinis sluoksnis turi būti lazanijos lakštų, kurį aptepame padažu ir gausiai apibarstome sūriu. Kepame 180-190 laipsnių orkaitėje apie 35-40 minučių.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą