2013 m. lapkričio 14 d., ketvirtadienis

Brandinamas Kalėdinis pyragas


Pats laikas pradėti ruoštis Kalėdoms! Nors jos dar atrodo toli, tačiau kepti Kalėdinį pyragą jau beveik vėloka (geriausia brandinti apie 2 mėnesius). Iškepę jį paslėpsime kuo giliau iki gražiųjų metų švenčių, o per jas galėsime vaišinti visus draugus ir artimuosius! Tad dar turite laiko brandinimui, kibkite į darbą ir jau tikrai namai ims kvepėti kalėdomis :)

Reikės:

  • 5 kiaušinių
  • 225 g sviesto
  • 100 g cukraus
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • 1 apelsino žievelės ir jo sulčių
  • 0,5 citrinos sulčių
  • 300 g miltų
  • 400 g auksinių arba Jumbo razinų
  • 200 g džiovintų spanguolių
  • 300 g džiovintų abrikosų
  • 200 g džiovintų slyvų
  • 200 g džiovintų melionų
  • 1 puodelio kapotų lazdyno riešutų
  • 1 a.š. prieskonių meduoliams
  • apie 300 ml brendžio 
P.S. džiovintus vaisius galite rinktis ir kitokius, pagal savo skonį


Gaminame:
Razinas iš vakaro (ar bent prieš kelias valandas) užmerkiame brendyje.
Didesnius džiovintus vaisius šiek tiek pasmulkiname. Minkštą sviestą su medumi ir cukrumi mediniu šaukštu išsukame iki purumo. Mušame kiaušinius ir vėl išsukame su šaukštu. Supilame apelsino ir citrinos sultis bei įtarkuojame apelsino žievelę.
Pamažu maišant suberiame kepimo miltelius, miltus ir meduolių prieskonius. Suverčiame razinas (nupylę brendį) ir kitus vaisius bei riešutus. Masę sukrečiame į kepimo skardą, kurioje įtiestas kepimo popierius.
Kepame iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2 valandas.
Patarimas: skardą geriau dėti į apatinę orkaitės dalį. Ir kai matysite, kad pyragas gražiai paruduoja, uždenkite viršų foliją, kad neapdegtų vaisiai.
Atvėsusį pyragą susukame į foliją, dedame į maišiuką ir slepiame brandinimui. O prieš tiekiant per šventes, siūlau apibarstyti cukraus pudra.

Skanaus laukimo!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą