2013 m. lapkričio 14 d., ketvirtadienis

Moliūgų sriuba

Turite moliūgo ir sukate galvą ką su juo pasigaminti? Siūlau pasigaminti tirštą moliūgų sriubą.

Reikės:

  • 1-2 kg moliūgo
  • 1 skiltelė česnako
  • 1 nedidelis svogūnas
  • 1 morka
  • 1 l vištienos sultinio
  • 200 ml grietinėlės
  • šiek tiek alyvuogių aliejaus
  • muskato riešuto
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • skrudintų moliūgo sėklų
Gaminame:
Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir minkštimą, supjaustyti didesniais gabaliukais, sudėdame į kepimo indą, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje kol gražiai apskrunda (galima pamaišyti). Baigiant kepti sudedame česnaką (pjaustytą griežinėliais arba traiškytą). Morką nulupus sutarkuojame, o svogūną supjaustome gabaliukais, pakepame įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Į puodą su sultiniu sudėdame keptą moliūgą, morką su svogūnu, supilame grietinėlę ir viską pakaitiname, užvirti nereikia. Viską sublenderiuojame iki kreminės konsistencijos. Paskaniname prieskoniais, suberiame pakepintas moliūgų sėklas.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą