Reikės:
- 1-2 kg moliūgo
- 1 skiltelė česnako
- 1 nedidelis svogūnas
- 1 morka
- 1 l vištienos sultinio
- 200 ml grietinėlės
- šiek tiek alyvuogių aliejaus
- muskato riešuto
- druskos
- juodųjų pipirų
- skrudintų moliūgo sėklų
Moliūgą nulupame, išimame sėklas ir minkštimą, supjaustyti didesniais gabaliukais, sudėdame į kepimo indą, apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame orkaitėje kol gražiai apskrunda (galima pamaišyti). Baigiant kepti sudedame česnaką (pjaustytą griežinėliais arba traiškytą). Morką nulupus sutarkuojame, o svogūną supjaustome gabaliukais, pakepame įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi. Į puodą su sultiniu sudėdame keptą moliūgą, morką su svogūnu, supilame grietinėlę ir viską pakaitiname, užvirti nereikia. Viską sublenderiuojame iki kreminės konsistencijos. Paskaniname prieskoniais, suberiame pakepintas moliūgų sėklas.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą