2014 m. balandžio 2 d., trečiadienis

Desertas šokoladinėse taurelėse


Yapatingam vakarui, ypatingas desertas. Pagaminamas labai greitai, o atrodantis žavingai.

Reikės:

  • mažesnių balionų (tiek vienetų, kiek norite pasigaminti šokolado krepšelių)
  • 200 g pieniško šokolado 
  • mažo indelio plakamosios gritinėlės
  • šiek tiek citinos sulčių
  • uogų (naudojau avietes, braškes ir vyšnias)
  • konservuotų ananasų arba persikų
  • pabarstukų papuošimui
Gaminame:
Ištirpiname šokoladą. Balionus nuplauname ir pripučiame, užrišame. Pasiruošiame kepimo popieriaus, tiek lapelių, kiek gaminsite krepšelių. Pradedame krepšelio gamybą. Pirmiausia ant kepimo popieriaus pilame pora šaukštų šokolado (čia bus krepšelio kojelė), toliau imame balioną ir jo viršų nardiname į dubenį su ištirpintu šokoladu. Kiek bus šokolado ant baliono, tokie bus ir dubenėliai. Šokoladuotą baliono dalį statome ant kepimo popieriuje išlietos kojelės. Ir statome į šaldytuvą, kad sustingtų šokoladas. Kol jis stingsta susiplakame grietinėlę su trupučiu citrinos sulčių ir pasiruošiame uugas, susmulkiname konservuotą ananasą ar persiką.
Sustingus šokaladui atsargiai atrišame balionus, išleidžiame orą ir lėtai nuimame balionus nuo sienelių. Štai ir krepšiukai! Dedame pasiruoštus ingredientus, su konditeriniu švirkštu purškiame grietinėlę, puošiame keliomis uogomis ir pabarstukais.

Pagal pateiktas normas turi gautis 4 krepšeliai. Aš gamaninau 2, tad liko šokolado.

Skanaus! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą