Rabarbarų sezonas dabar ant bangos. Todėl labai apsidžiaugiau naujame žurnalo Ji numeryje radus receptus su rabarbarais. Taigi išbandytas viliojantis ir pikantiškai skanus pyrago receptas.
Reikės:
Pagrindui
- 80 g cukraus;
- 150 g sviesto;
- kiaušinis;
- 300 g miltų;
- 0,5 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnelio druskos.
- 500 g rabarbarų;
- apelsinas;
- 50 g cukraus;
- žiupsnelis cinamono.
- 3 kiaušinių baltymai;
- 150 g cukraus pudros.
Rabarbarus nuplauname, nulupame ir supjaustome kubeliais, suberiame į puodą. Apelsiną gerai nuplauname, nutarkuojame (kuo smulkiau) apelsino žievelę, išspaudžiame sultis. Sultis ir žievelę supilame į puodą su rabarbarais, beriame cukrų ir cinamoną. Troškiname apie 10 min.
Sviestą išsukame su cukrumi, kiaušiniu, suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druską ir užmaišome tešlą. Telša išklojame kepimo skardą, subadome šakute. Užtiesiame kepimo popieriumi ir užberiame žirnių. Kepame 200° C įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Ištraukiame tešlą, nuimame žirnius su kepimo popieriumi. Ant tešlos paskleidžiame rabarbarų sluoksnį, užkrečiame baltymų masę (baltymai išplakti iki blizgumo su cukraus pudra). Ir kepame dar apie 10-15 min. 170° C orkaitėje.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą