Reikės:
Tešlai
- 500 g miltų
- 250 g sviesto
- 100 ml grietinės
- 100 ml majonezo
- žiupsnelis druskos
- kiaušinis (aptepimui)
Miltus nusijojame į dubenį, sviestą sutarkuojame stambia tarka, pamaišome. Pilame grietinę ir majonezą bei paskaniname druską. Užminkome tešlą, ją suviniojame į maistinę plevelę ir dedame į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą (arba apie 1 val.)
Įdarui (aš darau mėsos ir grybų, jei grybų nemėgstate, juos keiskite mėsa)
- 500 g mėsos (labiausiai tinka sprandinė)
- 300 g grybų
- šaukštas aliejaus
- 200 g svogūno
- maltų pipirų
- druskos
Išimame iš šaldytuvo tešlą, ją padaliname į 20 lygių burbuliukų, tą patį darome su įdaru. Iš tešlos kočiojame apskritimą, dedame įdarą, užspaudžiame kraštus ir piname pynelę (video žiūrėti formavimą nuo 5:26 min: http://www.youtube.com/watch?v=907A1RJMdu4).
Pagamintus kibinus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame kiaušinio plakiniu ir šauname į orkaitę. Kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 min.
Labai skanu su raugintų kopūstų sriuba arba sultiniu.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą