2014 m. vasario 25 d., antradienis

Kibinai

Labai skanūs, tikri Karaimų kibinai. Dalinuosi receptu ir siūlau pasigaminti juos namuose. Pagal pateikiamus kiekius išeina apie 20 kibinų.

Reikės:

Tešlai

  • 500 g miltų
  • 250 g sviesto
  • 100 ml grietinės
  • 100 ml majonezo
  • žiupsnelis druskos
  • kiaušinis (aptepimui)
Gaminame:
Miltus nusijojame į dubenį, sviestą sutarkuojame stambia tarka, pamaišome. Pilame grietinę ir majonezą bei paskaniname druską. Užminkome tešlą, ją suviniojame į maistinę plevelę ir dedame į šaldytuvą, kol pasiruošime įdarą (arba apie 1 val.)

Įdarui (aš darau mėsos ir grybų, jei grybų nemėgstate, juos keiskite mėsa)

  • 500 g mėsos (labiausiai tinka sprandinė)
  • 300 g grybų
  • šaukštas aliejaus
  • 200 g svogūno
  • maltų pipirų
  • druskos
Mėsą supjaustome nedideliais kubeliais. Grubus pakepiname ant aliejaus, atvėsiname. Kubeliais supjaustome svogūną. Viską paskaniname pipirais ir druska, išmaišome.
Išimame iš šaldytuvo tešlą, ją padaliname į 20 lygių burbuliukų, tą patį darome su įdaru. Iš tešlos kočiojame apskritimą, dedame įdarą, užspaudžiame kraštus ir piname pynelę (video žiūrėti formavimą nuo 5:26 min: http://www.youtube.com/watch?v=907A1RJMdu4).
Pagamintus kibinus dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą, aptepame kiaušinio plakiniu ir šauname į orkaitę. Kepame 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25 - 30 min.
Labai skanu su raugintų kopūstų sriuba arba sultiniu.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą