2014 m. vasario 27 d., ketvirtadienis

Vištienos suktinukai su sūriu ir špinatais bei pikantišku daržovių garnyru

Puikiai tinkantis patiekalas savaitgalio pietums ne tik sau, bet ir svečiams.

Reikės:

  • vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos
  • 100 g kietojo sūrio
  • sauja špinatų
  • 1 kiaušinio
  • džiūvesėlių
  • mėgstamų prieskonių
  • 1 mažas brokolis
  • 1 paprika
  • 1 svogūnas
  • 1 morka
  • 3 šaukštai konservuotų ananasų gabaliukų
  • sojų padažo
  • a.š. medaus
  • alyvuogių aliejaus
  • 200 g ryžių
Gaminame:
Sumarinuojame vištieną (aš marinuoju su vištienos prieskoniais, česnaku, adžika ir aštriu daumantų padažu), geriausia iš vakaro. Susitarkuojame sūrį, susmulkiname špinatus, sumaišome, šią masę, po gerą šaukštą dedame į išmarinuotą mėsą. Susukame suktinukus, merkiame į išplaktą kiaušinį ir apvoliojame džiūvesėliuose. Kepame suktinukus keptuvėje, įkaitintame aliejuje, kol gražiai parunda.
Verdame ryžius ir ruošiame daržoves: morkas ir paprikas supjaustome šiaudeliais, svogūną pusžiedžiais, brokolį pasmulkiname. Daržoves beriame į keptuvę su įkaitintu aliejumi, įpilame šiek tiek vandens, pakepiname. Dedame medų, apšlakstome sojų padažu (daržovės turi apkepti, bet nepavirsti koše). Galiausiai dedame ananaso gabaliukus, viską išmaišome.

Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą