Reikės:
- vištienos šlaunelių mėsos be kaulo ir odos
- 100 g kietojo sūrio
- sauja špinatų
- 1 kiaušinio
- džiūvesėlių
- mėgstamų prieskonių
- 1 mažas brokolis
- 1 paprika
- 1 svogūnas
- 1 morka
- 3 šaukštai konservuotų ananasų gabaliukų
- sojų padažo
- a.š. medaus
- alyvuogių aliejaus
- 200 g ryžių
Sumarinuojame vištieną (aš marinuoju su vištienos prieskoniais, česnaku, adžika ir aštriu daumantų padažu), geriausia iš vakaro. Susitarkuojame sūrį, susmulkiname špinatus, sumaišome, šią masę, po gerą šaukštą dedame į išmarinuotą mėsą. Susukame suktinukus, merkiame į išplaktą kiaušinį ir apvoliojame džiūvesėliuose. Kepame suktinukus keptuvėje, įkaitintame aliejuje, kol gražiai parunda.
Verdame ryžius ir ruošiame daržoves: morkas ir paprikas supjaustome šiaudeliais, svogūną pusžiedžiais, brokolį pasmulkiname. Daržoves beriame į keptuvę su įkaitintu aliejumi, įpilame šiek tiek vandens, pakepiname. Dedame medų, apšlakstome sojų padažu (daržovės turi apkepti, bet nepavirsti koše). Galiausiai dedame ananaso gabaliukus, viską išmaišome.
Skanaus!
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą