2013 m. sausio 20 d., sekmadienis

Armėniški čeburėkai

Reikės:

Tešlai:
  • 200 g varškės
  • 1 stiklinės kefyro
  • 1 kiaušinio
  • 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
  • miltų (tiek, kad tešla neliptų prie rnkų, bet nebūtų per kieta)
  • žiupsnelis druskos
Įdarui:
  • 0,5 kg faršo
  • svogūnas
  • 0,8 stiklinės gietinės
  • druskos ir pipirų pagal skonį
Kepimui reikės aliejaus.
Gaminam:
Sudedame visus produktus (sodą nugesiname su grietine arba actu) ir užminkome tešlą. Tešlą padaliname į 20 burbuliukų (tiek išeina čeburėkų iš duotų produktų kiekių) ir juos, kol ruošime įdarą, dedame į šaldymo kamerą. 
Pasiruošiame įdarą. Svogūną supjaustome kubeliais. Į dubenį sudedame faršą, pjaustytus svogūnus, pilame grietinę ir beriame prieskonius. Viską gerai išmaišome. Įdarą galime suskirstyti taip pat į 20 dalių. 
Imame tešlą, kočiojame apvalų blyną, vienoje jo pusėje tolygiai paskirstome įdarą, užlenkiame tešlą ir kraštelį užspaudžiame šakute. Pasigaminame visus čeburėkus. 
Aš kepu keptuvėje, žinoma, tai galima daryti ir gruzdintuvėje. Įkaitiname aliejų, dedame čeburėkus (keptuvėje vienu metu telpa du) ir kepame kol gražiai paruduoja.
Skanaus!  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą