2013 m. sausio 3 d., ketvirtadienis

Šilta Gaspačo

Gaspačo (isp. Gazpacho) – tradiciška ispaniška šaltsriubė. Tačiau man norėjosi ne saltos sriubos, o šiltos, todėl nuspręsta gaminti šiltą gaspačo.
Šalto gaspačo receptas: http://www.bernardinai.lt/straipsnis/2008-09-17-salta-ispaniska-pomidoru-sriuba-gaspacho/21115

Reikės:
  • 1,5 kg pomidorų
  • 2 – 3 vidutinio didumo agurkų
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 1 aitriosios paprikos  arba maltų aitriosios paprikos miltelių
  • žalių prieskoninių žolelių ( bazilikų, petražolių lapelių )
  • 4 - 5 česnakų skiltelių
  • 2 svogūnų
  • 2 šaukštų baltojo vyno acto
  • 1 šaukšto balzamiko acto
  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų sulčių
  • 2 stiklinių pomidorų sulčių arba 2 šaukštų pomidorų pastos, atskiestos vandeniu
  • druskos, maltų juodųjų pipirų
  • duonos arba batono.
Gaminam:
  • Pomidorus užpilti verdančiu vandeniu, palaikyti, kol atvės, tada  nulupti ir supjaustyti kubeliais. Agurkus nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Saldžiąją ir aitriąją paprikas perpjauti pusiau, išimti sėklas, pertvarėles ir supjaustyti. Česnakų skilteles, svogūnus nulupti ir supjaustyti. Petražolių ir bazilikų lapelius susmulkinti.
  • Paruoštus produktus sudėti į puodą ir sutrinti elektriniu smulkintuvu arba permalti mėsmale. Supilti baltojo vyno ir balzamiko actą, citrinų sultis, alyvuogių aliejų, pomidorų sultis, įberti maltų juodųjų pipirų, pasūdyti ir viską gerai sumaišyti. Jeigu sriuba per tiršta, įpilti daugiau pomidorų sulčių arba vandens ir dar kartą išmaišyti. Indą su sriuba dėti ant orkaitės ir užvirti.
  • Sriubą tiekti su balta duona arba batonu.
Skanaus!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą